Sleď na červeném víně

Ingredience


Cibule 40 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Sleď čerstvý 800 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné sledě zbavené hřbetní kosti rozpůlíme, omyjeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Opečeme je po obou stranách na části másla v pekáči a vyjmeme.
  2. Ve výpeku opečeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme zpět sledě, přilijeme víno a na sledě navrstvíme opečenou cibuli. Vše posypeme strouhankou, kterou pokapeme zbylým máslem.
  3. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  4. Sledě upravíme na talíře, obložíme omytými, na dílky nakrájenými rajčaty a posypeme nasekanou petrželkou.
  5. Podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami.