Sleď na červeném víně
Ingredience
Cibule |
40 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Sleď čerstvý |
800 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné sledě zbavené hřbetní kosti rozpůlíme, omyjeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Opečeme je po obou stranách na části másla v pekáči a vyjmeme.
- Ve výpeku opečeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme zpět sledě, přilijeme víno a na sledě navrstvíme opečenou cibuli. Vše posypeme strouhankou, kterou pokapeme zbylým máslem.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- Sledě upravíme na talíře, obložíme omytými, na dílky nakrájenými rajčaty a posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami.