Treska plněná šunkou a sýrem

Ingredience


Máslo čerstvé 120 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Sýr Gouda 45% 100 g
Treska aljašská 1000 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze 100g másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a necháme vychladnout. Vmícháme žloutky, na kostičky nakrájený sýr, nadrobno nakrájenou šunku, sůl a pepř. Zahřejeme, aby se sýr roztavil a vznikla hladká směs.
  2. Očištěné a omyté tresky urovnáme do zapékací mísy bříškem vzhůru a naplníme je připravenou směsí. Ryby pokapeme rajčatovým protlakem a navrch položíme vločky zbylého másla.
  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Upečené tresky posypeme nasekanou petrželkou.
  4. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.