Treska plněná šunkou a sýrem
Ingredience
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Gouda 45% |
100 g |
Treska aljašská |
1000 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze 100g másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a necháme vychladnout. Vmícháme žloutky, na kostičky nakrájený sýr, nadrobno nakrájenou šunku, sůl a pepř. Zahřejeme, aby se sýr roztavil a vznikla hladká směs.
- Očištěné a omyté tresky urovnáme do zapékací mísy bříškem vzhůru a naplníme je připravenou směsí. Ryby pokapeme rajčatovým protlakem a navrch položíme vločky zbylého másla.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Upečené tresky posypeme nasekanou petrželkou.
- Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.