Pirohy s plíčkami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Jehněčí plíčky |
700 g |
Mouka polohrubá |
400 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Rohlíky bílé |
1 ks |
Sádlo škvařené |
30 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
9 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Plíčky uvaříme ve vodě doměkka, slijeme, okapeme a spolu s rohlíkem namočeným ve vodě semeleme na masovém mlýnku.
- Cibuli nasekanou nadrobno osmažíme na sádle, přidáme umletou směs, krátce orestujeme, osolíme a opepříme.
- V míse smícháme mouku, vodu, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na čtverce a naplníme směsí. Přeložíme napůl, okraje pevně stiskneme a pirohy uvaříme v osolené mírně se vařící vodě 5 minut.
- Po vyjmutí necháme okapat, rozložíme na mísu a polijeme vyškvařenou slaninou.