Pirohy s plíčkami

Ingredience


Cibule 1 ks
Jehněčí plíčky 700 g
Mouka polohrubá 400 g
Pepř černý mletý 4 g
Rohlíky bílé 1 ks
Sádlo škvařené 30 g
Slanina vepřová 200 g
Sůl 9 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plíčky uvaříme ve vodě doměkka, slijeme, okapeme a spolu s rohlíkem namočeným ve vodě semeleme na masovém mlýnku.
  2. Cibuli nasekanou nadrobno osmažíme na sádle, přidáme umletou směs, krátce orestujeme, osolíme a opepříme.
  3. V míse smícháme mouku, vodu, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na čtverce a naplníme směsí. Přeložíme napůl, okraje pevně stiskneme a pirohy uvaříme v osolené mírně se vařící vodě 5 minut.
  4. Po vyjmutí necháme okapat, rozložíme na mísu a polijeme vyškvařenou slaninou.