Filé na karí po italsku
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
150 g |
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce filé osolíme, okmínujeme a necháme asi 15 minut odležet.
- Potom porce poprášíme karí kořením a posypeme oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem. Vložíme do pekáčku s olejem, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, omytá, na dílky nakrájená rajčata a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- Pokrm podáváme na nahřátých talířích. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvá bageta.