Filé na karí po italsku

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Cibule 150 g
Filé z aljašské tresky 600 g
Kari koření 1 kávová lžička
Kmín celý 1 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce filé osolíme, okmínujeme a necháme asi 15 minut odležet.
  2. Potom porce poprášíme karí kořením a posypeme oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem. Vložíme do pekáčku s olejem, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, omytá, na dílky nakrájená rajčata a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  3. Pokrm podáváme na nahřátých talířích. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvá bageta.