Filety ze štiky na zelenině a houbách
Ingredience
Houby čerstvé |
100 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mořská štika - filety |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Rajčata |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev, pórek a čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo,krátce osmahneme, osolíme, přilijeme trochu vody a podusíme doměkka.
- Omyté filety ze štiky osušíme, osolíme a zvlášť podusíme doměkka. Přidáme do kastrolu k zelenině.
- Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a bešamel chvíli povaříme. Ochutíme solí a pepřem.
- Podušenou štiku vyjmeme, přilijeme povařený bešamel, promícháme a do mírně vychladlé omáčky vmícháme žloutky.
- Filety upravíme na talíře, pokryjeme zeleninovou směsí a ozdobíme dílky omytých rajčat.
- Můžeme podávat s vařenými bramborami.