Filety ze štiky na zelenině a houbách

Ingredience


Houby čerstvé 100 g
Máslo čerstvé 70 g
Mořská štika - filety 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Rajčata 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev, pórek a čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo,krátce osmahneme, osolíme, přilijeme trochu vody a podusíme doměkka.
  2. Omyté filety ze štiky osušíme, osolíme a zvlášť podusíme doměkka. Přidáme do kastrolu k zelenině.
  3. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a bešamel chvíli povaříme. Ochutíme solí a pepřem.
  4. Podušenou štiku vyjmeme, přilijeme povařený bešamel, promícháme a do mírně vychladlé omáčky vmícháme žloutky.
  5. Filety upravíme na talíře, pokryjeme zeleninovou směsí a ozdobíme dílky omytých rajčat.
  6. Můžeme podávat s vařenými bramborami.