Tvarohová polévka
Ingredience
Brambory vařené |
200 g |
Kmín drcený |
10 g |
Mléko plnotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Sůl |
20 g |
Tvaroh měkký |
250 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tvaroh rozetřeme se solí a kmínem, dáme na teplé místo odležet. Vařené brambory nakrájíme nahrubo.
- Tvaroh zalijeme horkou vodou, rozmícháme, vlijeme do vroucí vody v hrnci, povaříme pár minut, v hrnku smícháme mléko s trochou studené vody, přisypeme mouku a dobře rozmícháme, přidáme vejce, rozkvedláme a pomalu přiléváme do hrnce. Stále mícháme. Povaříme ještě pár minut, dosolíme podle chuti a odstavíme. Do talířů vložíme horké brambory a zalijeme polévkou.