Tvarohová polévka

Ingredience


Brambory vařené 200 g
Kmín drcený 10 g
Mléko plnotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká 50 g
Sůl 20 g
Tvaroh měkký 250 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvaroh rozetřeme se solí a kmínem, dáme na teplé místo odležet. Vařené brambory nakrájíme nahrubo.
  2. Tvaroh zalijeme horkou vodou, rozmícháme, vlijeme do vroucí vody v hrnci, povaříme pár minut, v hrnku smícháme mléko s trochou studené vody, přisypeme mouku a dobře rozmícháme, přidáme vejce, rozkvedláme a pomalu přiléváme do hrnce. Stále mícháme. Povaříme ještě pár minut, dosolíme podle chuti a odstavíme. Do talířů vložíme horké brambory a zalijeme polévkou.