Omáčka z olomouckých tvarůžků – tvarůžnica
Ingredience
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
3 dl |
Pažitka |
0.5 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tvaroh měkký |
100 g |
Tvarůžky olomoucké věnečky |
100 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mléko dáme do rendlíku, přimícháme sůl, kmín, pepř a pomalu přivedeme k varu.
- Snížíme teplotu, přidáme do něj pokrájené olomoucké tvarůžky (olomoucké syrečky) a pomalu vaříme asi 7–10 minut. Pak rendlík odstavíme z plotny. Do mísy rozdrobíme hrudkovitý měkký tvaroh a zalijeme ho horkým mlékem s tvarůžky.
- Přimícháme máslo a drobně pokrájenou omytou pažitku.