Omáčka z olomouckých tvarůžků – tvarůžnica

Ingredience


Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko plnotučné 3 dl
Pažitka 0.5 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Tvaroh měkký 100 g
Tvarůžky olomoucké věnečky 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko dáme do rendlíku, přimícháme sůl, kmín, pepř a pomalu přivedeme k varu.
  2. Snížíme teplotu, přidáme do něj pokrájené olomoucké tvarůžky (olomoucké syrečky) a pomalu vaříme asi 7–10 minut. Pak rendlík odstavíme z plotny. Do mísy rozdrobíme hrudkovitý měkký tvaroh a zalijeme ho horkým mlékem s tvarůžky.
  3. Přimícháme máslo a drobně pokrájenou omytou pažitku.