Polévka z podmáslí kořeněná

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Brambory vařené 200 g
Kmín drcený 5 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Nové koření celé 10 g
Pepř černý mletý 3 g
Podmáslí kysané 1% 1000 ml
Sůl 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vložíme máslo, rozehřejeme, přisypeme mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme podmáslí, rozšleháme metlou, přivedeme k varu a ochutíme solí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem a drceným kmínem, povaříme pár minut, aby polévka natáhla vůni koření.
  2. Do talířů vložíme vařené brambory a zalijeme horkou polévkou.