Polévka z podmáslí kořeněná
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Brambory vařené |
200 g |
Kmín drcený |
5 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Nové koření celé |
10 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Podmáslí kysané 1% |
1000 ml |
Sůl |
20 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce vložíme máslo, rozehřejeme, přisypeme mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme podmáslí, rozšleháme metlou, přivedeme k varu a ochutíme solí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem a drceným kmínem, povaříme pár minut, aby polévka natáhla vůni koření.
- Do talířů vložíme vařené brambory a zalijeme horkou polévkou.