Švestkové bábovičky se skořicí
Ingredience
Hřebíček mletý |
0.5 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
170 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky |
6 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Švestky vypeckujeme, nakrájíme na dílky a s trochou vody a cukrem povaříme doměkka. Necháme vychladnout.
- Mezitím v míse smícháme rozpuštěné máslo s vejci a mlékem. Zvlášť smícháme mouku, kypřicí prášek, sůl, skořici a mletý hřebíček. Postupně promícháme s mléčnou směsí a vytvoříme těsto.
- Formičky nebo misky vymažeme máslem, rozdělíme do nich švestky a rovnoměrně zalijeme připraveným těstem. Formičky dáme do kastrůlku a do poloviny zalijeme vodou. Zakryjeme poklicí a vaříme v páře asi 2hodiny.
- Hotové necháme 5min stát, poté vyklopíme, posypeme cukrem, ozdobíme švestkami, přelijeme sirupem ze švestek a ještě teplé podáváme.