Švestkové bábovičky se skořicí

Ingredience


Hřebíček mletý 0.5 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 170 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 120 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Švestky 6 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Švestky vypeckujeme, nakrájíme na dílky a s trochou vody a cukrem povaříme doměkka. Necháme vychladnout.
  2. Mezitím v míse smícháme rozpuštěné máslo s vejci a mlékem. Zvlášť smícháme mouku, kypřicí prášek, sůl, skořici a mletý hřebíček. Postupně promícháme s mléčnou směsí a vytvoříme těsto.
  3. Formičky nebo misky vymažeme máslem, rozdělíme do nich švestky a rovnoměrně zalijeme připraveným těstem. Formičky dáme do kastrůlku a do poloviny zalijeme vodou. Zakryjeme poklicí a vaříme v páře asi 2hodiny.
  4. Hotové necháme 5min stát, poté vyklopíme, posypeme cukrem, ozdobíme švestkami, přelijeme sirupem ze švestek a ještě teplé podáváme.