Salát s chřestem a ředkvičkami a sladkokyselou zálivkou
Ingredience
Chřest bílý |
500 g |
Chřest zelený |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Olej olivový jedlý |
6 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
200 g |
Ředkvička |
5 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 l |
Salát hlávkový |
0.25 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest očistíme, oloupeme a vaříme v osolené vodě 15 minut. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Ředkvičky důkladně opláchneme a nasekáme na jemné plátky. Rajčata opláchneme a nakrájíme na čtvrtinky. Petrželku nasekáme a vsypeme do směsi. Vše zalijeme zálivkou.
- Zálivka: Smícháme olivový olej, vinný ocet s cukrem. Směs na závěr ochutíme pepřem a solí. Salát servírujeme na rozprostřených listech hlávkového salátu.