Salát s chřestem a ředkvičkami a sladkokyselou zálivkou

Ingredience


Chřest bílý 500 g
Chřest zelený 500 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Olej olivový jedlý 6 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 200 g
Ředkvička 5 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2 l
Salát hlávkový 0.25 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest očistíme, oloupeme a vaříme v osolené vodě 15 minut. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Ředkvičky důkladně opláchneme a nasekáme na jemné plátky. Rajčata opláchneme a nakrájíme na čtvrtinky. Petrželku nasekáme a vsypeme do směsi. Vše zalijeme zálivkou.
  2. Zálivka: Smícháme olivový olej, vinný ocet s cukrem. Směs na závěr ochutíme pepřem a solí. Salát servírujeme na rozprostřených listech hlávkového salátu.