Cibulová polévka s masem

Ingredience


Chléb konzumní 200 g
Cibule 4 ks
Citrony 1 ks
Hovězí maso přední 300 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sádlo vepřové škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vegeta 2 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso umyjeme, nakrájíme na malé kostky, vložíme do hrnce se studenou, osolenou vodou a povaříme 20 minut skoro doměkka. Zasypeme sladkou paprikou, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, pepř, vegetu a vaříme pod poklicí dalších asi 20 minut. Před dokončením vaření do hrníčku rozklepneme a rozkvedláme vejce, které vlijeme do polévky a necháme je srazit, přihodíme nadrobno nasekanou petrželovou nať, dochutíme citrónovou šťávou.
  2. Na pánvi rozpálíme sádlo, chléb nakrájíme na kostky a osmažíme ho do růžova.