Cibulová polévka s masem
Ingredience
Chléb konzumní |
200 g |
Cibule |
4 ks |
Citrony |
1 ks |
Hovězí maso přední |
300 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vegeta |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso umyjeme, nakrájíme na malé kostky, vložíme do hrnce se studenou, osolenou vodou a povaříme 20 minut skoro doměkka. Zasypeme sladkou paprikou, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, pepř, vegetu a vaříme pod poklicí dalších asi 20 minut. Před dokončením vaření do hrníčku rozklepneme a rozkvedláme vejce, které vlijeme do polévky a necháme je srazit, přihodíme nadrobno nasekanou petrželovou nať, dochutíme citrónovou šťávou.
- Na pánvi rozpálíme sádlo, chléb nakrájíme na kostky a osmažíme ho do růžova.