Italská saltimbocca
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Krůtí prsa |
450 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
8 ks |
Šunka parmská |
100 g |
Víno bílé |
2 dl |
Vývar drůbeží |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí plátky dáme mezi pergamenový papír a naklepeme je. Každý plátek přeřízneme napůl. Plátky šunky upravíme tak, aby každý pokrýval každou porci masa. Navrch dáme šalvějový lístek. Maso srolujeme a propíchneme párátkem.
- Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Vložíme krůtí rolky a za občasného obracení je osmahneme 5 minut. Přilijeme do pánve bílé víno a kuřecí vývar a dusíme 15 minut. Okamžitě podáváme.