Italská saltimbocca

Ingredience


Cibule 1 ks
Krůtí prsa 450 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 8 ks
Šunka parmská 100 g
Víno bílé 2 dl
Vývar drůbeží 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí plátky dáme mezi pergamenový papír a naklepeme je. Každý plátek přeřízneme napůl. Plátky šunky upravíme tak, aby každý pokrýval každou porci masa. Navrch dáme šalvějový lístek. Maso srolujeme a propíchneme párátkem.
  2. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Vložíme krůtí rolky a za občasného obracení je osmahneme 5 minut. Přilijeme do pánve bílé víno a kuřecí vývar a dusíme 15 minut. Okamžitě podáváme.