Z růžových plátků v omáčce telecí

Ingredience


Majoránka čerstvá 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 175 g
Ocet z okvětních plátků růže 1.5 dl
Olej olivový 7 polévková lžíce
Oregano čerstvé 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 0.5 dl
Šťáva z růžových grepů 0.5 dl
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kýta 450 g
Těstoviny Fettuccine 450 g
Vývar rybí 1.5 dl
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrnec s mírně osolenou vodou přivedeme k varu, uvaříme v ní fettucine 10 minut, aby byly měkké. Procedíme je, dáme na servírovací mísu a polijeme 2 lžícemi olivového oleje a posypeme oreganem a majoránkou.
  2. Rozehřejeme ve velké pánvi 50 g másla a zbývající olej. Osmahneme na něm telecí řízky po obou stranách, vyndáme a dáme na těstoviny.
  3. Přidáme do pánve ocet z růžových okvětních plátků a rybí vývar. Přivedeme k varu a vaříme, dokud se dvě třetiny neodpaří. Přidáme smetanu a grapefruitovou šťávu a povaříme 4 minuty. Zbývající máslo pokrájíme na kostky a přidáme za neustálého šlehání do pánve, aby se spojilo s ostatními surovinami.
  4. Omáčkou přelijeme telecí maso a podáváme.