Z růžových plátků v omáčce telecí
Ingredience
Majoránka čerstvá |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
175 g |
Ocet z okvětních plátků růže |
1.5 dl |
Olej olivový |
7 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.5 dl |
Šťáva z růžových grepů |
0.5 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kýta |
450 g |
Těstoviny Fettuccine |
450 g |
Vývar rybí |
1.5 dl |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Hrnec s mírně osolenou vodou přivedeme k varu, uvaříme v ní fettucine 10 minut, aby byly měkké. Procedíme je, dáme na servírovací mísu a polijeme 2 lžícemi olivového oleje a posypeme oreganem a majoránkou.
- Rozehřejeme ve velké pánvi 50 g másla a zbývající olej. Osmahneme na něm telecí řízky po obou stranách, vyndáme a dáme na těstoviny.
- Přidáme do pánve ocet z růžových okvětních plátků a rybí vývar. Přivedeme k varu a vaříme, dokud se dvě třetiny neodpaří. Přidáme smetanu a grapefruitovou šťávu a povaříme 4 minuty. Zbývající máslo pokrájíme na kostky a přidáme za neustálého šlehání do pánve, aby se spojilo s ostatními surovinami.
- Omáčkou přelijeme telecí maso a podáváme.