Telecí po italsku

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Brambory 675 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olivy bez pecky 30 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 8 ks
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kýta 700 g
Víno červené 1.5 dl
Vývar drůbeží 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme ve velké pánvi máslo, osmahneme na něm kostky brambor, dokud nezačnou hnědnout. Poté je z pánve vyndáme a dáme stranou. Do pánve vložíme telecí řízky a z každé strany je osmahneme, dokud se maso neuzavře. Vyndáme z pánve a dáme stranou.
  2. Osmahneme v pánvi pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme do pánve mouku a rajčatový protlak a minutu povaříme. Postupně přiléváme červené víno a kuřecí vývar a vymícháme hladkou omáčku. Dáme zpět do pánve brambory a telecí řízky. Přidáme pokrájená rajčata, bazalku, olivy, sůl a pepř.
  3. Vše vložíme do zapékací mísy a v předehřáté troubě pečeme 60 minut. Podáváme horké.