Telecí po italsku
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Brambory |
675 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olivy bez pecky |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kýta |
700 g |
Víno červené |
1.5 dl |
Vývar drůbeží |
3 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme ve velké pánvi máslo, osmahneme na něm kostky brambor, dokud nezačnou hnědnout. Poté je z pánve vyndáme a dáme stranou. Do pánve vložíme telecí řízky a z každé strany je osmahneme, dokud se maso neuzavře. Vyndáme z pánve a dáme stranou.
- Osmahneme v pánvi pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme do pánve mouku a rajčatový protlak a minutu povaříme. Postupně přiléváme červené víno a kuřecí vývar a vymícháme hladkou omáčku. Dáme zpět do pánve brambory a telecí řízky. Přidáme pokrájená rajčata, bazalku, olivy, sůl a pepř.
- Vše vložíme do zapékací mísy a v předehřáté troubě pečeme 60 minut. Podáváme horké.