Houbová polévka ze sušených hub

Ingredience


Česnek sušený 3 g
Houby sušené 70 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká 50 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené houby předem namočíme do vlažného mléka.
  2. Houby scedíme, vymačkáme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut.
  3. V pánvi si z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, rozklepneme do ní vejce, rychle rozšleháme a jakmile začne tuhnout, odstavíme a opatrně přilijeme k houbám. Dobře promícháme metlou, ochutíme solí, pepřem, česnekem a krátce ještě povaříme.