Houbová polévka ze sušených hub
Ingredience
Česnek sušený |
3 g |
Houby sušené |
70 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené houby předem namočíme do vlažného mléka.
- Houby scedíme, vymačkáme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut.
- V pánvi si z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, rozklepneme do ní vejce, rychle rozšleháme a jakmile začne tuhnout, odstavíme a opatrně přilijeme k houbám. Dobře promícháme metlou, ochutíme solí, pepřem, česnekem a krátce ještě povaříme.