Houbové karbanátky s pivem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby sušené |
600 g |
Kmín drcený |
0.25 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej rostlinný |
120 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
0.5 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
150 ml |
Rohlíky bílé |
1 ks |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené houby namočíme přes noc do piva, poté je nakrájíme a do piva namočíme nakrájený rohlík.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle ji osmažíme s houbami.
- V míse smícháme vymačkaný rohlík, rozšlehané vejce a zchladlé houby. Směs okořeníme kmínem, pepřem, osolíme, vmícháme posekanou petrželovou nať, podle potřeby zahustíme strouhankou.
- Ze směsi tvoříme karbanátky, obalíme ve strouhance a na oleji smažíme.