Hříbková polévka se smetanou

Ingredience


Brambory 300 g
Hříbky čerstvé 300 g
Kmín drcený 5 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Pepř černý mletý 3 g
Polévkové koření 5 ml
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 10 g
Voda pitná 1200 ml
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, hříbky očistíme, nakrájíme na plátky.
  2. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme brambory a přivedeme k varu. V pánvi na sádle orestujeme hříbky a přidáme je k bramborám. Ve smetaně rozmícháme mouku, vmícháme do polévky, ochutíme kmínem, pepřem, solí, polévkovým kořením, krátce povaříme a odstavíme. Polévku nalijeme do talířů a ještě horkou podáváme.