Hříbková polévka se smetanou
Ingredience
Brambory |
300 g |
Hříbky čerstvé |
300 g |
Kmín drcený |
5 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Polévkové koření |
5 ml |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
1200 ml |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, hříbky očistíme, nakrájíme na plátky.
- Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme brambory a přivedeme k varu. V pánvi na sádle orestujeme hříbky a přidáme je k bramborám. Ve smetaně rozmícháme mouku, vmícháme do polévky, ochutíme kmínem, pepřem, solí, polévkovým kořením, krátce povaříme a odstavíme. Polévku nalijeme do talířů a ještě horkou podáváme.