Bramborák s uzeným masem a pivem
Ingredience
Brambory |
800 g |
Česnek |
4 stroužek |
Majoránka |
0.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
180 g |
Olej rostlinný |
120 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
150 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené uzené maso nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory nastrouháme najemno a slijeme z nich vodu.
- V míse promícháme brambory s masem, vejci, česnekem, pivem, kořením, solí a moukou a vymícháme hladké těsto.
- Na pánev do rozpáleného oleje klademe lžící nebo sběračkou placky a smažíme z obou stran dozlatova.