Bramborák s uzeným masem a pivem

Ingredience


Brambory 800 g
Česnek 4 stroužek
Majoránka 0.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 180 g
Olej rostlinný 120 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 150 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Uzené maso vařené 150 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené uzené maso nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory nastrouháme najemno a slijeme z nich vodu.
  2. V míse promícháme brambory s masem, vejci, česnekem, pivem, kořením, solí a moukou a vymícháme hladké těsto.
  3. Na pánev do rozpáleného oleje klademe lžící nebo sběračkou placky a smažíme z obou stran dozlatova.