Fazolová polévka s klobásou a se zelím
Ingredience
Fazole |
300 g |
Klobása uzená |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Polévkové koření |
5 ml |
Sádlo škvařené |
30 g |
Smetana zakysaná 14% |
200 ml |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
1200 ml |
Zelí kysané |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předem namočené fazole necháme ve vodě, ve které se namáčely, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a necháme vařit. Kysané zelí propláchneme, trochu pokrájíme a přidáme k fazolím.
- Klobásu nakrájíme na kolečka, v pánvi na sádle ji osmahneme a přidáme do polévky i se sádlem ve kterém se smažila. Mouku rozmícháme ve smetaně, přimícháme do polévky, dobře rozmícháme a dovaříme. Dochutíme polévkovým kořením a podáváme.