Fazolová polévka s klobásou a se zelím

Ingredience


Fazole 300 g
Klobása uzená 100 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Pepř černý mletý 3 g
Polévkové koření 5 ml
Sádlo škvařené 30 g
Smetana zakysaná 14% 200 ml
Sůl 10 g
Voda pitná 1200 ml
Zelí kysané 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem namočené fazole necháme ve vodě, ve které se namáčely, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a necháme vařit. Kysané zelí propláchneme, trochu pokrájíme a přidáme k fazolím.
  2. Klobásu nakrájíme na kolečka, v pánvi na sádle ji osmahneme a přidáme do polévky i se sádlem ve kterém se smažila. Mouku rozmícháme ve smetaně, přimícháme do polévky, dobře rozmícháme a dovaříme. Dochutíme polévkovým kořením a podáváme.