Fazolová polévka se skořicí

Ingredience


Fazole 160 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Pepř černý mletý 3 g
Polévkové koření 5 ml
Skořice celá 10 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 10 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 500 ml
Ocet kvasný lihový 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem namočené fazole necháme ve stejné vodě, ve které se namáčely. Přivedeme k varu, dolijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme kousek celé skořice a vaříme. Jakmile jsou fazole téměř měkké, vyndáme skořici, dochutíme octem, polévkovým kořením, přilijeme smetanu a odstavíme. Nyní opatrně vmícháme rozkvedlané žloutky a podáváme.