Fazolová polévka se skořicí
Ingredience
Fazole |
160 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Polévkové koření |
5 ml |
Skořice celá |
10 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
10 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
500 ml |
Ocet kvasný lihový |
50 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předem namočené fazole necháme ve stejné vodě, ve které se namáčely. Přivedeme k varu, dolijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme kousek celé skořice a vaříme. Jakmile jsou fazole téměř měkké, vyndáme skořici, dochutíme octem, polévkovým kořením, přilijeme smetanu a odstavíme. Nyní opatrně vmícháme rozkvedlané žloutky a podáváme.