Bramborák s kysanou smetanou
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
5 stroužek |
Majoránka |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové škvarky |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory oloupeme a do mísy na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme nastrouhaný česnek, nadrobno nakrájené škvarky, rozklepneme celé syrové vejce, podle potřeby mouku, dochutíme solí, pepřem, posypeme majoránkou a dobře těsto promícháme.
- Na pánvi rozpálíme olej a na něj naběračkou lijeme těsto, tvoříme menší placky, které pečeme z obou stran dočervena.