Bramborák s kysanou smetanou

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 5 stroužek
Majoránka 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové škvarky 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a do mísy na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme nastrouhaný česnek, nadrobno nakrájené škvarky, rozklepneme celé syrové vejce, podle potřeby mouku, dochutíme solí, pepřem, posypeme majoránkou a dobře těsto promícháme.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a na něj naběračkou lijeme těsto, tvoříme menší placky, které pečeme z obou stran dočervena.