Bůček v zelí a rajském protlaku

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 20 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká 20 g
Pepř černý mletý 4 g
Protlak rajčatový 50 g
Sůl 8 g
Vepřový bok 300 g
Voda pitná 2 dl
Zelí hlávkové bílé 1200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bůček nakrájíme na menší kostky a na pánvi opečeme. Na vypečeném tuku z bůčku osmažíme cibuli nadrobno, přidáme zelí nakrouhané na nudličky a opečený bůček a necháme dusit doměkka, případně podléváme vodou. Přidáme protlak, osolíme, opepříme, osladíme, vmícháme světlou jíšku z másla a mouky a povaříme do zhoustnutí. Podáváme s vařenými bramborami.