Bůček v zelí a rajském protlaku
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
20 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Protlak rajčatový |
50 g |
Sůl |
8 g |
Vepřový bok |
300 g |
Voda pitná |
2 dl |
Zelí hlávkové bílé |
1200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bůček nakrájíme na menší kostky a na pánvi opečeme. Na vypečeném tuku z bůčku osmažíme cibuli nadrobno, přidáme zelí nakrouhané na nudličky a opečený bůček a necháme dusit doměkka, případně podléváme vodou. Přidáme protlak, osolíme, opepříme, osladíme, vmícháme světlou jíšku z másla a mouky a povaříme do zhoustnutí. Podáváme s vařenými bramborami.