Ovarová polévka s pohankou

Ingredience


Česnek 30 g
Chléb celozrnný žitný 400 g
Cibule 50 g
Majoránka 5 g
Pepř černý celý 4 g
Pepř černý mletý 3 g
Pohanka 60 g
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 15 g
Vepřová hlava 500 g
Vepřová krev 200 ml
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou hlavu očistíme a omyjeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  2. Hlavu vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř a přivedeme k varu. Vaříme doměkka. Hlavu vyjmeme, obereme maso a nakrájíme ho na menší kousky. Do vývaru nasypeme pohanku a necháme vařit. Cibuli v pánvi na sádle osmahneme dorůžova, přidáme do polévky spolu s česnekem, majoránkou, mletým pepřem, vrátíme do polévky nakrájené maso, přilijeme pomalu krev, důkladně promícháme a dovaříme.
  3. Polévku podáváme horkou s tmavým chlebem.