Ovarová polévka s pohankou
Ingredience
Česnek |
30 g |
Chléb celozrnný žitný |
400 g |
Cibule |
50 g |
Majoránka |
5 g |
Pepř černý celý |
4 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pohanka |
60 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
15 g |
Vepřová hlava |
500 g |
Vepřová krev |
200 ml |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Vepřovou hlavu očistíme a omyjeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- Hlavu vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř a přivedeme k varu. Vaříme doměkka. Hlavu vyjmeme, obereme maso a nakrájíme ho na menší kousky. Do vývaru nasypeme pohanku a necháme vařit. Cibuli v pánvi na sádle osmahneme dorůžova, přidáme do polévky spolu s česnekem, majoránkou, mletým pepřem, vrátíme do polévky nakrájené maso, přilijeme pomalu krev, důkladně promícháme a dovaříme.
- Polévku podáváme horkou s tmavým chlebem.