Koule ze srnčího masa
Ingredience
Cukr moučkový |
15 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pomeranče |
100 g |
Pórek |
1 ks |
Sherry brandy |
4 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
Srnčí mleté maso |
450 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme srnčí mleté s posekaným pórkem, solí, pepřem, nastrouhanou mrkví a mletým muškátovým oříškem. Přidáme našlehaný bílek, aby se vše spojilo a rukama těsto propracujeme. Rozdělíme směs na 16 dílků, z kterých vytvarujeme koule.
- V hrnci přivedeme k varu vodu, kuličky dáme do pařáku a dáme nad hladinu vroucí vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 10 minut.
- Omyjeme a nakrájíme japonské pomeranče na plátky. Dáme je do pánve s cukrem, vodou a přivedeme k varu. Povaříme 3 minuty. Vznikne nám omáčka.
- V misce smícháme solamyl se sherry a směs přidáme do pánve, prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme.
- Masové koule necháme okapat a naservírujeme na talíře. Přelijeme je omáčkou a podáváme.