Koule ze srnčího masa

Ingredience


Cukr moučkový 15 g
Mrkev kořen 1 ks
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pomeranče 100 g
Pórek 1 ks
Sherry brandy 4 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Srnčí mleté maso 450 g
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme srnčí mleté s posekaným pórkem, solí, pepřem, nastrouhanou mrkví a mletým muškátovým oříškem. Přidáme našlehaný bílek, aby se vše spojilo a rukama těsto propracujeme. Rozdělíme směs na 16 dílků, z kterých vytvarujeme koule.
  2. V hrnci přivedeme k varu vodu, kuličky dáme do pařáku a dáme nad hladinu vroucí vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 10 minut.
  3. Omyjeme a nakrájíme japonské pomeranče na plátky. Dáme je do pánve s cukrem, vodou a přivedeme k varu. Povaříme 3 minuty. Vznikne nám omáčka.
  4. V misce smícháme solamyl se sherry a směs přidáme do pánve, prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme.
  5. Masové koule necháme okapat a naservírujeme na talíře. Přelijeme je omáčkou a podáváme.