Slepice dušená s hříbky
Ingredience
Cibule |
50 g |
Hříbky čerstvé |
150 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slepice |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
500 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. Vložíme do kastrolu a opečeme na másle. Vyjmeme a ve výpeku krátce osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kmín, opečené porce slepice a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso přeléváme vzniklou šťávou.
- Chvíli před koncem dušení přidáme ke slepici očištěné, nakrájené čerstvé hříbky a nakonec přilijeme smetanu.
- Vhodnou přílohou je rýže.