Slepice dušená s hříbky

Ingredience


Cibule 50 g
Hříbky čerstvé 150 g
Kmín celý 1 špetka
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Slepice 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 500 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. Vložíme do kastrolu a opečeme na másle. Vyjmeme a ve výpeku krátce osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kmín, opečené porce slepice a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso přeléváme vzniklou šťávou.
  2. Chvíli před koncem dušení přidáme ke slepici očištěné, nakrájené čerstvé hříbky a nakonec přilijeme smetanu.
  3. Vhodnou přílohou je rýže.