Bramborová hnízdečka
Ingredience
Brambory |
500 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 dl |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1 l |
Vývar z hovězích kostí |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Oloupané brambory nakrájíme na kostky a v osolené vodě uvaříme. Hotové brambory scedíme, přilijeme vývar a šlehačem rozšleháme na řidší kaši, do které přidáme mletou papriku kmín, pepř, vejce, mouku, zabarvíme mletou paprikou a dobře promícháme. Pomoci dlaní tvarujeme kuličky, které na dlani stlačíme, jako karbanátky. Na pánvi rozehřejeme olej a hnízdečka v něm pečeme dozlatova.