Bramborová hnízdečka

Ingredience


Brambory 500 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 dl
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1 l
Vývar z hovězích kostí 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostky a v osolené vodě uvaříme. Hotové brambory scedíme, přilijeme vývar a šlehačem rozšleháme na řidší kaši, do které přidáme mletou papriku kmín, pepř, vejce, mouku, zabarvíme mletou paprikou a dobře promícháme. Pomoci dlaní tvarujeme kuličky, které na dlani stlačíme, jako karbanátky. Na pánvi rozehřejeme olej a hnízdečka v něm pečeme dozlatova.