Srnčí na švestkách
Ingredience
Brandy apricot |
1 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
6 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička |
Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce |
Srnčí kýta |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky |
4 ks |
Víno portské |
4 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
1.5 dl |
Želé rybízové |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pokrájíme srnčí kýtu na nudličky. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm nudličky dohněda. Poté vyndáme z pánve.
- Do pánve přidáme rozpůlené vypeckované a pokrájené švestky, pokrájené jarní cibulky, šalvěj a povaříme 2 minuty. Přidáme do pánve Solamyl s pomerančovou šťávou, vývar, želé z červeného rybízu a portské víno a prohříváme, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidáme do pánve srnčí nudličky, osolíme, opepříme, přilijeme brandy a prohřejeme.
- Podáváme horké.