Srnčí na švestkách

Ingredience


Brandy apricot 1 polévková lžíce
Cibulka jarní 6 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 1 kávová lžička
Solamyl - bramborový škrob 1 polévková lžíce
Srnčí kýta 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Švestky 4 ks
Víno portské 4 polévková lžíce
Vývar drůbeží 1.5 dl
Želé rybízové 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pokrájíme srnčí kýtu na nudličky. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm nudličky dohněda. Poté vyndáme z pánve.
  2. Do pánve přidáme rozpůlené vypeckované a pokrájené švestky, pokrájené jarní cibulky, šalvěj a povaříme 2 minuty. Přidáme do pánve Solamyl s pomerančovou šťávou, vývar, želé z červeného rybízu a portské víno a prohříváme, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Přidáme do pánve srnčí nudličky, osolíme, opepříme, přilijeme brandy a prohřejeme.
  4. Podáváme horké.