Srnčí s česnekovými bramborami
Ingredience
Brambory |
900 g |
Brandy peach |
2 polévková lžíce |
Cibule červená |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
1.5 dl |
Jogurt bílý |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pasta česneková |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
2 kávová lžička |
Srnčí maso |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky sušené |
100 g |
Víno červené |
1.5 dl |
Želé rybízové |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze srnčího masa nakrájeného na plátky odkrojíme tučné části a po obou stranách osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme pokrájenou cibuli a maso, dokud nezhnědne. Poté přilijeme víno a vývar, přidáme želé z červeného rybízu a vypeckované sušené švestky a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Přikryjeme pokličkou a podusíme 10 minut.
- Do hrnce dáme oloupané a nakrájené brambory na kostičky a zalijeme vodou. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut, brambory scedíme a rozmačkáme na hladkou kaši. Vmícháme do ní česnekovou pastu, jogurt a petrželku. Osolíme, opepříme a promícháme. Udržujeme teplou.
- Z pánve vyndáme maso a udržujeme teplé. V misce smícháme Solamyl s brandy a přidáme do pánve ke šťávě a tuku. Prohříváme, dokud omáčka nezhoustne.
- Podáváme srnčí s omáčkou z červeného rybízu a švestek a s bramborovou kaší.