Srnčí s česnekovými bramborami

Ingredience


Brambory 900 g
Brandy peach 2 polévková lžíce
Cibule červená 1 ks
Hovězí vývar základní 1.5 dl
Jogurt bílý 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pasta česneková 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 4 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 2 kávová lžička
Srnčí maso 800 g
Sůl 1 kávová lžička
Švestky sušené 100 g
Víno červené 1.5 dl
Želé rybízové 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze srnčího masa nakrájeného na plátky odkrojíme tučné části a po obou stranách osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme pokrájenou cibuli a maso, dokud nezhnědne. Poté přilijeme víno a vývar, přidáme želé z červeného rybízu a vypeckované sušené švestky a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Přikryjeme pokličkou a podusíme 10 minut.
  2. Do hrnce dáme oloupané a nakrájené brambory na kostičky a zalijeme vodou. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut, brambory scedíme a rozmačkáme na hladkou kaši. Vmícháme do ní česnekovou pastu, jogurt a petrželku. Osolíme, opepříme a promícháme. Udržujeme teplou.
  3. Z pánve vyndáme maso a udržujeme teplé. V misce smícháme Solamyl s brandy a přidáme do pánve ke šťávě a tuku. Prohříváme, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Podáváme srnčí s omáčkou z červeného rybízu a švestek a s bramborovou kaší.