Pomerančové řezy s krémem
Ingredience
Brambory |
340 g |
Cukr moučkový |
140 g |
Pomeranče |
1 ks |
Pomerančová kůra |
2 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Cukr moučkový |
70 g |
Mléko plnotučné |
15 polévková lžíce |
Mouka bramborová |
2 kávová lžička |
Pomerančová kůra |
2 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vanilka mletá |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Smícháme cukr se žloutky a nastrouhanou pomeračovou kůrou, třeme cca 30 minut do zhoustnutí, poté zlehka vmícháme uvařené, studené, prolisované brambory a tuhý sníh, ušlehaný z bílků.
- Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy nebo na plech, ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Necháme vychladnout, přelijeme krémem a dozdobíme nakrájeným pomerančem.
- Na krém smícháme všechny ingredience a ušleháme. Vložíme do horké vodní lázně, mícháme do zhoustnutí, necháme vychladnout a poté krémem potřeme těsto.