Pomerančové řezy s krémem

Ingredience


Brambory 340 g
Cukr moučkový 140 g
Pomeranče 1 ks
Pomerančová kůra 2 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Cukr moučkový 70 g
Mléko plnotučné 15 polévková lžíce
Mouka bramborová 2 kávová lžička
Pomerančová kůra 2 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vanilka mletá 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme cukr se žloutky a nastrouhanou pomeračovou kůrou, třeme cca 30 minut do zhoustnutí, poté zlehka vmícháme uvařené, studené, prolisované brambory a tuhý sníh, ušlehaný z bílků.
  2. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy nebo na plech, ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Necháme vychladnout, přelijeme krémem a dozdobíme nakrájeným pomerančem.
  3. Na krém smícháme všechny ingredience a ušleháme. Vložíme do horké vodní lázně, mícháme do zhoustnutí, necháme vychladnout a poté krémem potřeme těsto.