Jakitori losos

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Losos - filety 350 g
Omáčka sojová světlá 5 polévková lžíce
Pórek 8 ks
Sherry brandy 3 polévková lžíce
Víno bílé 5 polévková lžíce
Vývar rybí 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lososa zbavíme kůže a maso nakrájíme na kousky. Bílé konce pórků nakrájíme na kousky. Střídavě napichujeme kusy lososa a pórků na 8 grilovacích jehel. Rybí kebaby necháme v lednici vychladit, než je budeme potřebovat.
  2. V pánvičce smícháme rybí vývar, sójovou omáčku, bílé víno, moučkový cukr, sherry a česnek. Prohříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a necháme povařit 2 minuty. Omáčku protlačíme sítem a necháme vychladnout.
  3. Třetinu omáčky odlijeme do malé misky a dáme stranou na podávání s kebaby. Kebaby položíme na rošt a potřeme omáčkou. Opékáme je 10 minut, jednou otočíme.
  4. Kebaby často potíráme zbývající omáčkou.
  5. Podáváme s miskou uschované omáčky na namáčení.