Jakitori losos
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Losos - filety |
350 g |
Omáčka sojová světlá |
5 polévková lžíce |
Pórek |
8 ks |
Sherry brandy |
3 polévková lžíce |
Víno bílé |
5 polévková lžíce |
Vývar rybí |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lososa zbavíme kůže a maso nakrájíme na kousky. Bílé konce pórků nakrájíme na kousky. Střídavě napichujeme kusy lososa a pórků na 8 grilovacích jehel. Rybí kebaby necháme v lednici vychladit, než je budeme potřebovat.
- V pánvičce smícháme rybí vývar, sójovou omáčku, bílé víno, moučkový cukr, sherry a česnek. Prohříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a necháme povařit 2 minuty. Omáčku protlačíme sítem a necháme vychladnout.
- Třetinu omáčky odlijeme do malé misky a dáme stranou na podávání s kebaby. Kebaby položíme na rošt a potřeme omáčkou. Opékáme je 10 minut, jednou otočíme.
- Kebaby často potíráme zbývající omáčkou.
- Podáváme s miskou uschované omáčky na namáčení.