Smažený losos s pórkem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Losos - filety |
450 g |
Ocet rýžový |
1 kávová lžička |
Olej kukuřičný |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pórek |
450 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lososa pokrájíme na plátky, dáme na nekovový talíř.
- V misce smícháme rajčatový kečup, sójovou omáčku, cukr, rozetřený česnek a rýžový vinný ocet. Směsí polijeme lososí plátky, promícháme a necháme marinovat 30 minut.
- Ve woku rozehřejeme 3 lžíce kukuřičného oleje. Dáme do woku pokrájené pórky a smažíme je 10 minut, poté je vyndáme z woku, rozdělíme na talíře a držíme na teple.
- Do woku přidáme zbývající olej, přidáme lososí plátky a marinádu a povaříme 2 minuty.
- Plátky lososa rozdělíme na talíře a okamžitě podáváme.