Smažený losos s pórkem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Kečup 2 polévková lžíce
Losos - filety 450 g
Ocet rýžový 1 kávová lžička
Olej kukuřičný 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pórek 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lososa pokrájíme na plátky, dáme na nekovový talíř.
  2. V misce smícháme rajčatový kečup, sójovou omáčku, cukr, rozetřený česnek a rýžový vinný ocet. Směsí polijeme lososí plátky, promícháme a necháme marinovat 30 minut.
  3. Ve woku rozehřejeme 3 lžíce kukuřičného oleje. Dáme do woku pokrájené pórky a smažíme je 10 minut, poté je vyndáme z woku, rozdělíme na talíře a držíme na teple.
  4. Do woku přidáme zbývající olej, přidáme lososí plátky a marinádu a povaříme 2 minuty.
  5. Plátky lososa rozdělíme na talíře a okamžitě podáváme.