Pohanková kaše se sýrem
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Cibulka jarní |
4 ks |
Pohanka |
250 g |
Pórek |
150 g |
Sádlo vepřové škvařené |
1.5 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 45% |
150 g |
Voda pitná |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pohanku dobře promyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme doměkka přibližně 25 minut.
- Jarní zelenou cibulku a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. V pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme slaninu s cibulkou a pórkem, promícháme a osmažíme dozlatova. Tvrdý sýr nastrouháme.
- Pohankovou kaši dáme na talíře. Posypeme sýrem, na každou porci dáme 2 lžíce osmažené cibulky s pórkem, slaninou i omastkem a podáváme.