Parmice červená po sardinsku

Ingredience


Ančovička - filety 50 g
Cibule 2 ks
Cuketa 1 ks
Hrozinky 50 g
Koriandr mletý 2 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oregano čerstvé 2 polévková lžíce
Parmice 1 kg
Pomeranče 2 ks
Víno červené 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky dáme sultánky, přelijeme je červeným vínem a necháme stát 10 minut.
  2. Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme cuketu pokrájenou na tyčinky a smažíme další 3 minuty.
  3. Z pomeranče oloupeme škrabkou na brambory dlouhé tenké proužky kůry. Oba pomeranče pak oloupeme a rozebereme na dílky.
  4. Do woku přidáme proužky pomerančové kůry, červené víno, rybí filety, sultánky a ančovičky a vše povaříme 10 minut.
  5. Nakonec vmícháme oregano, koriandr, dílky pomeranče, krátce prohřejeme a odstavíme z plamene. Necháme obsah pánve zchladnout. Směs přemístíme do mísy, zakryjeme a necháme v lednici 2 hodiny chladit, aby se chutě spojily.
  6. Podáváme vychlazené.