Parmice červená po sardinsku
Ingredience
Ančovička - filety |
50 g |
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
1 ks |
Hrozinky |
50 g |
Koriandr mletý |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
2 polévková lžíce |
Parmice |
1 kg |
Pomeranče |
2 ks |
Víno červené |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky dáme sultánky, přelijeme je červeným vínem a necháme stát 10 minut.
- Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme cuketu pokrájenou na tyčinky a smažíme další 3 minuty.
- Z pomeranče oloupeme škrabkou na brambory dlouhé tenké proužky kůry. Oba pomeranče pak oloupeme a rozebereme na dílky.
- Do woku přidáme proužky pomerančové kůry, červené víno, rybí filety, sultánky a ančovičky a vše povaříme 10 minut.
- Nakonec vmícháme oregano, koriandr, dílky pomeranče, krátce prohřejeme a odstavíme z plamene. Necháme obsah pánve zchladnout. Směs přemístíme do mísy, zakryjeme a necháme v lednici 2 hodiny chladit, aby se chutě spojily.
- Podáváme vychlazené.