Letní salát s kuřetem a chřestem

Ingredience


Celer řapíkatý 2 ks
Chřest zelený 500 g
Cukr kostkový 1 kostka
Kuřecí prsa 250 g
Mango 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř bílý 1 kávová lžička
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gouda 45% 200 g
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 200 g
Hořčice 2 polévková lžíce
Ocet vinný 4 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Rajčata Cherry 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest očistíme a uvaříme do měkka s kostkou cukru a lžičkou másla. Necháme okapat. Kuřecí maso kuchyňsky očistíme, nakrájíme na malé kousky, ochutíme pepřem a solí a orestujeme na lžíci másla. Celer nakrájíme na nudličky, žampióny nakrájíme a osmahneme na lžíci másla. Oloupané mango nakrájíme na kousky, sýr na kostičky. Rajčata rozpůlíme a salát natrháme na kousky. Takto připravenou zeleninu, sýr a mango smícháme. Směs přelijeme zálivkou a na zálivku rozložíme osmahlé kuřecí kousky. Salát servírujeme studený.
  2. Zálivka:
  3. Ve čtyřech lžících olivového oleje rozšleháme 4 lžíce octa a rozmícháme 2 lžíce hořčice.