Letní salát s kuřetem a chřestem
Ingredience
Celer řapíkatý |
2 ks |
Chřest zelený |
500 g |
Cukr kostkový |
1 kostka |
Kuřecí prsa |
250 g |
Mango |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gouda 45% |
200 g |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
200 g |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest očistíme a uvaříme do měkka s kostkou cukru a lžičkou másla. Necháme okapat. Kuřecí maso kuchyňsky očistíme, nakrájíme na malé kousky, ochutíme pepřem a solí a orestujeme na lžíci másla. Celer nakrájíme na nudličky, žampióny nakrájíme a osmahneme na lžíci másla. Oloupané mango nakrájíme na kousky, sýr na kostičky. Rajčata rozpůlíme a salát natrháme na kousky. Takto připravenou zeleninu, sýr a mango smícháme. Směs přelijeme zálivkou a na zálivku rozložíme osmahlé kuřecí kousky. Salát servírujeme studený.
- Zálivka:
- Ve čtyřech lžících olivového oleje rozšleháme 4 lžíce octa a rozmícháme 2 lžíce hořčice.