Vepřové kotlety na mrkvích

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Kmín celý 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 3 ks
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Sůl 2 špetka
Vepřové kotlety 500 g
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso umyjeme, nakrájíme na řízky, posypeme špetkou soli, špetkou pepře. Naklepeme a na pánvi v rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Na druhou pánev dáme máslo, roztopíme ho a do něj nastrouháme mrkev a na kolečka nakrájený česnek. Přidáme nasekanou cibuli, nastrouhanou petržel, kmín, přilijeme víno a zeleninu pomalu podusíme. Na konci dušení podle chuti pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a a stáhneme ze sporáku.