Vepřové kotlety na mrkvích
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
3 ks |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Sůl |
2 špetka |
Vepřové kotlety |
500 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso umyjeme, nakrájíme na řízky, posypeme špetkou soli, špetkou pepře. Naklepeme a na pánvi v rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Na druhou pánev dáme máslo, roztopíme ho a do něj nastrouháme mrkev a na kolečka nakrájený česnek. Přidáme nasekanou cibuli, nastrouhanou petržel, kmín, přilijeme víno a zeleninu pomalu podusíme. Na konci dušení podle chuti pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a a stáhneme ze sporáku.