Kuřecí prsa na liškách
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kuřecí prsa |
600 g |
Lišky čerstvé |
2 hrst |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Víno portské |
50 ml |
Vývar drůbeží |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle osmahneme pokrájenou cibuli a česnek na plátky.
- Přidáme kuřecí prsa kůží dolů a opečeme je ze všech stran.
- Osolíme, opepříme, přihodíme lišky a dusíme asi 3 minuty, potom přilijeme portské. Víno necháme odpařit, přidáme snítku tymiánu, zalijeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu.
- Vaříme 10 minut, přidáme smetanu smíchanou s moukou a ještě 10 minut vaříme. Dle chuti osolíme a opepříme.