Kuřecí prsa na liškách

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kuřecí prsa 600 g
Lišky čerstvé 2 hrst
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 ks
Víno portské 50 ml
Vývar drůbeží 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle osmahneme pokrájenou cibuli a česnek na plátky.
  2. Přidáme kuřecí prsa kůží dolů a opečeme je ze všech stran.
  3. Osolíme, opepříme, přihodíme lišky a dusíme asi 3 minuty, potom přilijeme portské. Víno necháme odpařit, přidáme snítku tymiánu, zalijeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu.
  4. Vaříme 10 minut, přidáme smetanu smíchanou s moukou a ještě 10 minut vaříme. Dle chuti osolíme a opepříme.