Sýrový salát s chřestem a rukolou

Ingredience


Chřest bílý 1 kg
Cukr kostkový 1 kostka
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Oříšky piniové 3 polévková lžíce
Pepř bílý 1 kávová lžička
Rajčata 250 g
Rukola 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 75 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Piniové oříšky orestujeme na suché pánvi, chřest očistíme, nakrájíme na šikmé kousky a uvaříme ve vodě, osolené polovinou kávové lžičky soli, a ochucené kostkou cukru a lžičkou másla do měkka. Ocet smícháme s 5 lžícemi chřestového vývaru, s olivovým olejem a ochutíme zbylou solí a pepřem a tuto zálivku smícháme s ještě teplým uvařeným chřestem. Chřest v zálivce necháme 40 minut odpočívat. Rajčata nakrájíme na malé kousky, rukolu očistíme a nakrájíme nadrobno. Parmazán nastrouháme. Na závěr do chřestu s octovou zálivkou přimícháme nakrájenou rukolu s kousky rajčat a strouhaným parmezánem. Pokrm servírujeme studený.