Dušené lišky na smetaně

Ingredience


Artyčoky sterilované 150 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 120 g
Houby sušené 20 g
Lišky čerstvé 200 g
Máslo čerstvé 60 g
Paprika červená 100 g
Paprika mletá sladká 3 g
Pepř černý mletý 5 g
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 5 g
Víno červené 2 polévková lžíce
Voda pitná 150 ml
Vývar zeleninový 300 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Namočíme sušené houby na 20 minut do horké vody. Cedník vyložíme ubrouskem a houby procedíme (nálev uschováme).
  2. V hrnci rozehřejeme část másla, přidáme nasekanou cibuli a drcený česnek a mícháme 3-5 minut, až změknou. Podle chuti okořeníme.
  3. Vložíme zbývající máslo, sušené i čerstvé houby a červenou papriku. Dusíme a mícháme 5 minut. Okořeníme paprikou, přidáme artyčoky, vývar, červené víno, uschovanou vodu z hub, rajský protlak a smetanu. Mírně dusíme 10-15 minut, ochutnáme a podáváme horké.