Dušené lišky na smetaně
Ingredience
Artyčoky sterilované |
150 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
120 g |
Houby sušené |
20 g |
Lišky čerstvé |
200 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Paprika červená |
100 g |
Paprika mletá sladká |
3 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
5 g |
Víno červené |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
150 ml |
Vývar zeleninový |
300 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Namočíme sušené houby na 20 minut do horké vody. Cedník vyložíme ubrouskem a houby procedíme (nálev uschováme).
- V hrnci rozehřejeme část másla, přidáme nasekanou cibuli a drcený česnek a mícháme 3-5 minut, až změknou. Podle chuti okořeníme.
- Vložíme zbývající máslo, sušené i čerstvé houby a červenou papriku. Dusíme a mícháme 5 minut. Okořeníme paprikou, přidáme artyčoky, vývar, červené víno, uschovanou vodu z hub, rajský protlak a smetanu. Mírně dusíme 10-15 minut, ochutnáme a podáváme horké.