Dvoubarevné řezy s rumovou polevou
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr moučkový |
90 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mouka pšeničná hrubá |
50 g |
Ořechy vlašské |
50 g |
Rum |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vanilka mletá |
1 špetka |
Marmeláda malinová |
100 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Čokoláda hořká |
50 g |
Cukr krupice |
90 g |
Mouka pšeničná hrubá |
50 g |
Ořechy vlašské |
50 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Cukr moučkový |
150 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Světlé těsto: Prosátý cukr smícháme se žloutky, vanilkou, nastrouhanou citrónovou kůrou a třeme cca 20 minut do zhoustnutí. Poté přidáme rum a třeme dalších 10 minut. Zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, mouku a rozpuštěné, prochladlé máslo.
- Těsto promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova, necháme vychladnout.
- Na polevu utřeme v míse dohladka cukr s vroucí vodou a rumem dle potřeby.
- Tmavé těsto: Prosátý cukr smícháme se žloutky a třeme cca 20 minut do zhoustnutí, přidáme nastrouhanou čokoládu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, mouku. Těsto zlehka promícháme, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. V mírně vyhřáté troubě upečeme a necháme vychladnout.
- Obě těsta nakrájíme na řezy, spojíme marmeládou, přelijeme rumovou polevou a podáváme.