Dvoubarevné řezy s rumovou polevou

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučkový 90 g
Máslo čerstvé 25 g
Mouka pšeničná hrubá 50 g
Ořechy vlašské 50 g
Rum 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vanilka mletá 1 špetka
Marmeláda malinová 100 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Čokoláda hořká 50 g
Cukr krupice 90 g
Mouka pšeničná hrubá 50 g
Ořechy vlašské 50 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Cukr moučkový 150 g
Rum 2 polévková lžíce
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Světlé těsto: Prosátý cukr smícháme se žloutky, vanilkou, nastrouhanou citrónovou kůrou a třeme cca 20 minut do zhoustnutí. Poté přidáme rum a třeme dalších 10 minut. Zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, mouku a rozpuštěné, prochladlé máslo.
  2. Těsto promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova, necháme vychladnout.
  3. Na polevu utřeme v míse dohladka cukr s vroucí vodou a rumem dle potřeby.
  4. Tmavé těsto: Prosátý cukr smícháme se žloutky a třeme cca 20 minut do zhoustnutí, přidáme nastrouhanou čokoládu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, mouku. Těsto zlehka promícháme, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. V mírně vyhřáté troubě upečeme a necháme vychladnout.
  5. Obě těsta nakrájíme na řezy, spojíme marmeládou, přelijeme rumovou polevou a podáváme.