Mořský jazyk na marsale
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mořský jazyk |
8 plátek |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
4 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
1.5 dl |
Víno Marsala |
1 dl |
Voda pitná |
6 dl |
Vývar zeleninový |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 75 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velkého hrnce dáme vodu, oloupanou a přepůlenou cibuli, oškrábanou a přepůlenou mrkev, rybí kosti a kůži a bobkové listy a přivedeme do varu. Zmírníme plamen a povaříme směs hodinu, poté vývar procedíme a vyhodíme kosti a kůži a necháme stát.
- V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Přidáme pokrájené šalotky a smažíme 3 minuty. Přidáme přepůlené žampiony a smažíme další 3 minuty. Přidáme kuličky pepře a postupně rybí maso. Z obou stran smažíme plátky do zlatohněda. Poté je vyndáme a udržujeme teplé.
- Přilijeme do směsi vývar a víno a necháme povařit 5 minut. Poté přidáme smetanu a prohřejeme. Omáčkou přelijeme rybí plátky a podáváme.