Mořský jazyk na marsale

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mořský jazyk 8 plátek
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 1 polévková lžíce
Šalotka 4 ks
Smetana 33% (šlehačka) 1.5 dl
Víno Marsala 1 dl
Voda pitná 6 dl
Vývar zeleninový 150 ml
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velkého hrnce dáme vodu, oloupanou a přepůlenou cibuli, oškrábanou a přepůlenou mrkev, rybí kosti a kůži a bobkové listy a přivedeme do varu. Zmírníme plamen a povaříme směs hodinu, poté vývar procedíme a vyhodíme kosti a kůži a necháme stát.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Přidáme pokrájené šalotky a smažíme 3 minuty. Přidáme přepůlené žampiony a smažíme další 3 minuty. Přidáme kuličky pepře a postupně rybí maso. Z obou stran smažíme plátky do zlatohněda. Poté je vyndáme a udržujeme teplé.
  3. Přilijeme do směsi vývar a víno a necháme povařit 5 minut. Poté přidáme smetanu a prohřejeme. Omáčkou přelijeme rybí plátky a podáváme.