Jarní salát se žampióny

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chřest sterilovaný 200 g
Kmín drcený 1 špetka
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika červená 100 g
Pórek 50 g
Sůl 1 špetka
Těstoviny čtyřvaječné 200 g
Voda pitná 1 l
Žampiony - sterilované 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme ocet, olej, sůl, drcený kmín a utřený česnek. Do směsi přimícháme sterilované žampióny, nakrájené na kousky. Žampióny ve směsi necháme uležet. Těstoviny uvaříme v 1 litru vody, zcedíme je a necháme vychladnout. Do studených těstovin vmícháme marinované žampióny, nasekaný pórek a kousky sterilovaného chřestu a lžičku papriky. Podáváme studené.