Jarní salát se žampióny
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chřest sterilovaný |
200 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
100 g |
Pórek |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny čtyřvaječné |
200 g |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony - sterilované |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V míse smícháme ocet, olej, sůl, drcený kmín a utřený česnek. Do směsi přimícháme sterilované žampióny, nakrájené na kousky. Žampióny ve směsi necháme uležet. Těstoviny uvaříme v 1 litru vody, zcedíme je a necháme vychladnout. Do studených těstovin vmícháme marinované žampióny, nasekaný pórek a kousky sterilovaného chřestu a lžičku papriky. Podáváme studené.