Červený snapper nadívaný krabem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Krabí maso mražené |
100 g |
Limetková kůra |
0.5 kávová lžička |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Snapper |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ryby opláchneme,osušíme, osolíme, opepříme zevnitř i zvenčí a položíme na mísu. Přes ně přelijeme sherry, necháme stát.
- Rozpůlíme chilli papričku, zbavíme ji semínek, nasekáme. Vložíme do misky, oloupeme a nasekáme česnek a jarní cibulku, přidáme k chilli s nastrouhanou limetkovou kůrou a šťávou a s rozebraným krabím masem. Osolíme, opepříme, promícháme.
- Lžící naplníme břišní dutinu každé ryby.
- Přivedeme k varu vodu ve velkém hrnci, ryby poskládáme do pařáku, vyloženého pergamenovým papírem. Hrnec přikryjeme pokličkou, vaříme v páře 10 minut, poté ryby obrátíme a vaříme v páře dalších 10 minut. Poté je necháme okapat a položíme na talíře.