Červený snapper nadívaný krabem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 1 ks
Krabí maso mražené 100 g
Limetková kůra 0.5 kávová lžička
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Snapper 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ryby opláchneme,osušíme, osolíme, opepříme zevnitř i zvenčí a položíme na mísu. Přes ně přelijeme sherry, necháme stát.
  2. Rozpůlíme chilli papričku, zbavíme ji semínek, nasekáme. Vložíme do misky, oloupeme a nasekáme česnek a jarní cibulku, přidáme k chilli s nastrouhanou limetkovou kůrou a šťávou a s rozebraným krabím masem. Osolíme, opepříme, promícháme.
  3. Lžící naplníme břišní dutinu každé ryby.
  4. Přivedeme k varu vodu ve velkém hrnci, ryby poskládáme do pařáku, vyloženého pergamenovým papírem. Hrnec přikryjeme pokličkou, vaříme v páře 10 minut, poté ryby obrátíme a vaříme v páře dalších 10 minut. Poté je necháme okapat a položíme na talíře.