Parmice na zázvoru

Ingredience


Chilli omáčka 1 špetka
Cibulka jarní 2 ks
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Ocet česnekový 1.25 dl
Omáčka sójová 1.25 dl
Paprika zelená 1 ks
Parmice 1 kg
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vývar rybí 1.25 dl
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zvenčí i zevnitř rybu omyjeme a utřeme do sucha. Po každé straně parmici třikrát nařízneme, osolíme a opepříme zvenčí i zevnitř.
  2. Rybu položíme na ohnivzdorný talíř, posypeme nasekanou jarní cibulkou, zázvorem a vložíme i s talířem do pařáku, umístěného v hrnci nad hladinou vody, zakryjeme pokličkou, vaříme v páře 10 minut.
  3. Do pánve vlijeme sójovou omáčku, česnekový vinný ocet, chilli omáčku, moučkový cukr, pokrájenou papriku, rybí vývar, rajče a přivedeme k varu. Omáčku vaříme na prudkém plameni, dokud dostatečně nezhoustne.
  4. Rybu vyndáme z pařáku a položíme na ohřátou servírovací mísu. Přelijeme omáčkou a okamžitě podáváme.