Parmice na zázvoru
Ingredience
Chilli omáčka |
1 špetka |
Cibulka jarní |
2 ks |
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
Ocet česnekový |
1.25 dl |
Omáčka sójová |
1.25 dl |
Paprika zelená |
1 ks |
Parmice |
1 kg |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar rybí |
1.25 dl |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zvenčí i zevnitř rybu omyjeme a utřeme do sucha. Po každé straně parmici třikrát nařízneme, osolíme a opepříme zvenčí i zevnitř.
- Rybu položíme na ohnivzdorný talíř, posypeme nasekanou jarní cibulkou, zázvorem a vložíme i s talířem do pařáku, umístěného v hrnci nad hladinou vody, zakryjeme pokličkou, vaříme v páře 10 minut.
- Do pánve vlijeme sójovou omáčku, česnekový vinný ocet, chilli omáčku, moučkový cukr, pokrájenou papriku, rybí vývar, rajče a přivedeme k varu. Omáčku vaříme na prudkém plameni, dokud dostatečně nezhoustne.
- Rybu vyndáme z pařáku a položíme na ohřátou servírovací mísu. Přelijeme omáčkou a okamžitě podáváme.