Sytý salát s chřestem, jogurtem a vejci
Ingredience
Chřest zelený |
500 g |
Cukr kostkový |
1 kostka |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1.2 l |
Jogurt bílý |
150 ml |
Pepř bílý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Šťáva citrónová |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest uvaříme v 1 litru osolené vody s kostkou cukru a rozkrájíme ho. Vejce uvaříme natvrdo ve 200 ml vody a vychladlé je rozkrájíme. Rajčata rozkrájíme na kousky. Rajčata, chřest a kousky vajec smícháme, polijeme zálivkou, promícháme a necháme v lednici vychladit.
- Zálivka: Jogurt smícháme se šlehačkou, citrónovou šťávou a
- ochutíme pepřem a solí.
- Podáváme vychlazené z lednice.