Sytý salát s chřestem, jogurtem a vejci

Ingredience


Chřest zelený 500 g
Cukr kostkový 1 kostka
Rajčata 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1.2 l
Jogurt bílý 150 ml
Pepř bílý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Šťáva citrónová 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest uvaříme v 1 litru osolené vody s kostkou cukru a rozkrájíme ho. Vejce uvaříme natvrdo ve 200 ml vody a vychladlé je rozkrájíme. Rajčata rozkrájíme na kousky. Rajčata, chřest a kousky vajec smícháme, polijeme zálivkou, promícháme a necháme v lednici vychladit.
  2. Zálivka: Jogurt smícháme se šlehačkou, citrónovou šťávou a
  3. ochutíme pepřem a solí.
  4. Podáváme vychlazené z lednice.