Grapefruitové vepřové kotlety
Ingredience
Bageta |
5 ks |
Grapefruity |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
800 g |
Kapary sterilované |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
250 ml |
Olivy bez pecky |
30 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Pět vepřových kotlet osolíme, opepříme a necháme marinovat v polovině dávky olivového oleje po dobu, co budeme připravovat salsu z jemně nakrájených oliv bez pecek, petrželky, kaparů, zbylého olivového oleje a oloupaným a drobně pokrájeným grepem. Kotlety grilujeme na venkovním grilu nebo pánvi, bez oleje a to po dobu asi 4-6 minut podle tloušťky masa. Hotové maso potřeme připravenou salsou a podáváme s bagetou.