Grapefruitové vepřové kotlety

Ingredience


Bageta 5 ks
Grapefruity 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 800 g
Kapary sterilované 2 polévková lžíce
Olej olivový 250 ml
Olivy bez pecky 30 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pět vepřových kotlet osolíme, opepříme a necháme marinovat v polovině dávky olivového oleje po dobu, co budeme připravovat salsu z jemně nakrájených oliv bez pecek, petrželky, kaparů, zbylého olivového oleje a oloupaným a drobně pokrájeným grepem. Kotlety grilujeme na venkovním grilu nebo pánvi, bez oleje a to po dobu asi 4-6 minut podle tloušťky masa. Hotové maso potřeme připravenou salsou a podáváme s bagetou.