Vepřové nudličky s koriandrovou omáčkou

Ingredience


Omáčka rybí 50 g
Vepřová kýta 600 g
Chilli omáčka 1 kávová lžička
Cibule červená 1 ks
Cukr třtinový 0.5 kávová lžička
Hrachové lusky 200 g
Koriandr celý 2 polévková lžíce
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 65 ml
Žampiony čerstvé 100 g
Zázvor celý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nadrobno nakrájený kořen a stonek koriandru smícháme s čerstvě nastrouhaným zázvorem, chilli omáčkou, rybí omáčkou, limetovou šťávou a hnědým cukrem. Do této marinády vložíme na nudličky nakrájené vepřové maso a necháme marinovat 10 minut. Marinované maso usmažíme v pánvi Wok na rozpáleném oleji a to za stálého míchání. Maso je nejvýhodnější smažit nadvakrát vždy po 3 minutách. Po usmažení přemístíme hotové maso do vhodné nádoby, kterou překryjeme alobalem. Mezitím na pánvi snížíme teplotu a na výpeku restujeme po dobu dvou minut jednu na dílky nakrájenou středně velkou cibuli, ke které přidáme pokrájené žampiony, nakrájené mladé hrachové lusky bez tvrdých částí a nakonec hotové maso. To vše prohřejeme asi dvě minuty.