Vepřové nudličky s koriandrovou omáčkou
Ingredience
Omáčka rybí |
50 g |
Vepřová kýta |
600 g |
Chilli omáčka |
1 kávová lžička |
Cibule červená |
1 ks |
Cukr třtinový |
0.5 kávová lžička |
Hrachové lusky |
200 g |
Koriandr celý |
2 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
65 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nadrobno nakrájený kořen a stonek koriandru smícháme s čerstvě nastrouhaným zázvorem, chilli omáčkou, rybí omáčkou, limetovou šťávou a hnědým cukrem. Do této marinády vložíme na nudličky nakrájené vepřové maso a necháme marinovat 10 minut. Marinované maso usmažíme v pánvi Wok na rozpáleném oleji a to za stálého míchání. Maso je nejvýhodnější smažit nadvakrát vždy po 3 minutách. Po usmažení přemístíme hotové maso do vhodné nádoby, kterou překryjeme alobalem. Mezitím na pánvi snížíme teplotu a na výpeku restujeme po dobu dvou minut jednu na dílky nakrájenou středně velkou cibuli, ke které přidáme pokrájené žampiony, nakrájené mladé hrachové lusky bez tvrdých částí a nakonec hotové maso. To vše prohřejeme asi dvě minuty.