Soluňské plněné brambory
Ingredience
Koriandr čerstvý |
20 g |
Paprika červená |
550 g |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
120 g |
Čočka červená |
90 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
60 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
40 g |
Rýže dlouhozrnná |
250 g |
Sůl |
5 g |
Vývar zeleninový |
450 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Odřízneme vršek paprik, odstraníme vnitřky a semena.
- Náplň: Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a drcený česnek dozlatova. Vložíme nakrájené žampiony a podusíme 10 minut.
- Přisypeme rýži a čočku a promícháme se základem. Přilijeme vývar a podle chuti okořeníme. Dusíme velmi mírně 15-20 minut, až je rýže i čočka měkká a tekutina se vydusila. Vmícháme piniové oříšky a petrželovou nať a ochutnáme.
- Papriky naplníme a přiklopíme víčky. Naplněné papriky rozložíme do zapékací misky. Podlijeme je odměřeným množstvím vody, přikryjeme a podusíme 40 minut v troubě na 180 °C, až papriky změknou. Servírujeme ozdobené koriandrem.