Soluňské plněné brambory

Ingredience


Koriandr čerstvý 20 g
Paprika červená 550 g
Voda pitná 4 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Cibule 120 g
Čočka červená 90 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Oříšky piniové 60 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 40 g
Rýže dlouhozrnná 250 g
Sůl 5 g
Vývar zeleninový 450 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odřízneme vršek paprik, odstraníme vnitřky a semena.
  2. Náplň: Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a drcený česnek dozlatova. Vložíme nakrájené žampiony a podusíme 10 minut.
  3. Přisypeme rýži a čočku a promícháme se základem. Přilijeme vývar a podle chuti okořeníme. Dusíme velmi mírně 15-20 minut, až je rýže i čočka měkká a tekutina se vydusila. Vmícháme piniové oříšky a petrželovou nať a ochutnáme.
  4. Papriky naplníme a přiklopíme víčky. Naplněné papriky rozložíme do zapékací misky. Podlijeme je odměřeným množstvím vody, přikryjeme a podusíme 40 minut v troubě na 180 °C, až papriky změknou. Servírujeme ozdobené koriandrem.