Salám se zelím a protlakem

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Pepř černý mletý 6 g
Protlak rajčatový 50 g
Sůl 9 g
Šunkový salám 400 g
Voda pitná 0.5 l
Zelí hlávkové bílé 900 g
Brambory vařené 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí nakrouháme na nudličky, podlijeme vodou a necháme podusit doměkka.
  2. Na másle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme mouku a do hotové jíšky vmícháme protlak, podlijeme vodou ze zelí a krátce povaříme. Jíšku vmícháme do vařeného zelí, osolíme, opepříme a přihodíme na kostičky nakrájený šunkový salám. Dokonale prohřejeme a můžeme podávat, nejlépe s vařenými bramborami.