Salám se zelím a protlakem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Protlak rajčatový |
50 g |
Sůl |
9 g |
Šunkový salám |
400 g |
Voda pitná |
0.5 l |
Zelí hlávkové bílé |
900 g |
Brambory vařené |
300 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zelí nakrouháme na nudličky, podlijeme vodou a necháme podusit doměkka.
- Na másle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme mouku a do hotové jíšky vmícháme protlak, podlijeme vodou ze zelí a krátce povaříme. Jíšku vmícháme do vařeného zelí, osolíme, opepříme a přihodíme na kostičky nakrájený šunkový salám. Dokonale prohřejeme a můžeme podávat, nejlépe s vařenými bramborami.