Vepřová krkovička na medu
Ingredience
Vepřová krkovička |
2 kg |
Bujón natur kuřecí |
250 ml |
Med včelí |
250 ml |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
125 ml |
Ořechy vlašské |
125 ml |
Pomeranče |
1 ks |
Pomerančová šťáva |
125 ml |
Škrob jemný kukuřičný gustin |
2 kávová lžička |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Maso potřeme marinádou, kterou jsme si připravili z 1/2 šálku medu, 1/2 šálku rostlinného oleje, 1/2 šálku pomerančové šťávy, necháme odležet 1-2 hodiny v chladu. Po uplynutí doby vložíme maso na pekáč, osolíme a pečeme za občasného podlévání vodou v troubě na 170°C do doby, kdy z masa nebude při propíchnutí vytékat růžová až čirá šťáva. Doba pečení je přibližně 1 hodinu. Hotové, upečené maso ponecháme v troubě ještě 15 minut po jejím vypnutí, kdy si v této době připravíme omáčku z kuřecího vývaru, vinného octa, 1 lžíce medu, kukuřičného škrobu, 2 stroužků pomeranče a sekaných vlašských ořechů. Omáčku krátce povaříme. Jednotlivé porce masa pak poléváme touto omáčkou.