Pečený lilek s modrým sýrem
Ingredience
Bazalka |
50 g |
Česnek |
6 stroužek |
Lilek |
800 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
175 g |
Sýr Gorgonzola |
175 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme 4 lžíce nasekané bazalky, petrželku, olivový olej a sůl.
- Lilky nařežeme příčnými řezy asi do třetiny. Řezy naplníme plátky česneku a směsí bylinek. Vložíme je do vymazané žáruvzdorné mísy a pečeme 40-50 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až jsou na dotek velmi měkké.
- Lilky vyndáme z trouby, posypeme je gorgonzolou a čedarem a pečeme ještě 5 minut, až se sýr rozpustí a na povrchu se utvoří kůrčička. Ihned podáváme se zbývající bazalkou.