Pečený lilek s modrým sýrem

Ingredience


Bazalka 50 g
Česnek 6 stroužek
Lilek 800 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Čedar 175 g
Sýr Gorgonzola 175 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme 4 lžíce nasekané bazalky, petrželku, olivový olej a sůl.
  2. Lilky nařežeme příčnými řezy asi do třetiny. Řezy naplníme plátky česneku a směsí bylinek. Vložíme je do vymazané žáruvzdorné mísy a pečeme 40-50 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až jsou na dotek velmi měkké.
  3. Lilky vyndáme z trouby, posypeme je gorgonzolou a čedarem a pečeme ještě 5 minut, až se sýr rozpustí a na povrchu se utvoří kůrčička. Ihned podáváme se zbývající bazalkou.